Mindenki egyszerre akar üdülni – a szabadságterv lehet a megoldás!

A szárazság, a kánikula csak még inkább arra sarkallja a munkavállalókat, hogy mielőbb felhasználják meglévő szabadnapjaikat. Azzal mindenki tisztában van, hogy habár a szezon dömpingjét éljük át és ilyenkor a szálláshelyek árai akár a kétszeresei is lehetnek a standardnak, mindezek ellenére sokan foglalnak. A munkahelyeknek ez az időszak nagy nehézséget okoz, ha csak nincs egy jól kidolgozott szabadságterv, amely megoldhatja a problémát.

Mi okozza a legtöbb bonyodalmat?

Természetesen az, hogy a munkavállalók szabadságuk felét nyáron veszik ki!

Egy-egy munkakör betöltésére a KKV szektorban működő cégek közül nem mind engedheti meg magának, hogy kettőnél több alkalmazottat vegyen fel. Ha a két marketinges beosztotta például egy időpontban szeretne lemenni a Balatonra, akkor a kiadott projektek bizony tolódnak. Felmerül a kérdés, hogy hogyan követhető el ekkora vétek? Úgy, hogy a mindennapi teendők halomban állnak, a szabadságot pedig nem egyszerre szokták kikérni – két hét elteltével közel nem biztos, hogy kristálytisztán emlékszünk, hogy a másik kolléga is éppen ugyanakkor kíván elutazni.

Persze minél többen vannak egy vállalatnál, annál inkább bonyolódik a folyamat: ha egy munkához húsz fős csapatra van szükség és akár több héten keresztül csak tizennégy szakember érhető el, akkor az már tud bonyodalmakat okozni. Azok, akik éppen dolgoznak többek között túlterhelődnek, nagyobb stressznek vannak kitéve és persze ebből egyenesen következik, hogy a munkájuk minősége is nagymértékben romlik. Nem beszélve azokról az esetekről, ha még becsúszik egy betegszabadság is!

A munkatársak általában segítik egymást és előre megbeszélik, hogy ki hogyan tervezze a programját, de ennek ellenére gyakran konfliktusokba torkollik a kérdés.

Egy jól kidolgozott szabadságterv csodákra képes

Megfelelő program segítségével ma már olyan vizuális képet lehet készíteni, ami megakadályozza a félreértéseket. Akár egész évre meg lehet tervezni, hogy ki, mikor és mennyi időre tervez szabadságra menni, a felvitt adatok pedig könnyedén módosíthatóak. Nincs az, hogy megfeledkezik egy beosztotta kéréséről vagy a szabadságok a munka kárára ütköznek egymással.

A szabadságterv előnye még, hogy hosszútávra elmenthető, bármikor visszanézhető és a kimutatásokból dolgozni lehet. Az automatizált program leegyszerűsíti az elszámolásokat, gyakorlatilag a hibázás lehetőségét a minimalizálja.

Kíváncsi a szabadságterv további előnyeire? >>