A KREA-SOFT Munkaidő Nyilvántartó rendszerét könnyű kezelhetőség jellemzi, fejlesztése során törekedtünk az átláthatóságra és a gyors működésre.

A céget, a vállalkozást az ott dolgozó emberek munkája működteti és teszi ideális esetben eredményessé. A dolgozó munkahelyen töltött idejét jogszabály szerint munkaidőben szokás nyilvántartani.

Sokan ismerik a gyakran idézett mondást ” az idő pénz”.

Egy tipikus veszélyforrás a nem megfelelő munkaidő nyilvántartásból adódik, mivel egyes cégek nem egységes rendszerben, hanem különböző táblázatokban tartják nyilván dolgozóik munkában töltött idejét. Beleértve a túlórákat, a késéseket, az igazolatlan hiányzásokat, továbbá az egyéb, a munkaidővel kapcsolatos információt.

Érdemes belegondolni, hogy milyen következményekkel jár a téves információt tartalmazó munkaidő adat. Ezenkívül bizonyos szituációkat is megfelelően kell kezelni.

Nézzünk egy tipikus helyzetet.

  • munkaerőhiány miatt sok cég kénytelen megtartani még a notórius késő, ill. egyéb módon igazolatlanul hiányzó dolgozóit is
  • hogyan kezelje le a munkáltató ezt a helyzetet?
  • természetesen a igazolatlan távollét idejére nem fizet munkabért.

De elegendő-e ez a „büntetés”?

Nem elegendő. Még ha nem is éri anyagi kár a munkáltatót, akkor is célszerű valamilyen fegyelmi büntetést kiszabni, amelynek visszatartó ereje van.

Milyen anyagi kár érheti a munkáltatót. Példák:

  • helyettesítő dolgozó többlet bére,
  • saját későbbi munkavégzés bére (csúsztatás)

Ügyeljen a munkáltató arra, hogy ha csúsztatással oldja meg az igazolatlan távollét idejének ledolgozását, az rendkívüli munkavégzésnek számít (még ha beosztás módosítással megoldható, akkor is munkaidőkeret túllépés), amelyre szükséges pótlékot fizetni!

A tapasztalat szerint a munkaügyi ellenőrzés nem fogadja el azt az érverést, hogy „ezt a pótlékot azért nem kapta meg a dolgozó, mert ő okozta rendkívüli munkavégzést”.

A KREA-SOFT Munkaidő Nyilvántartó rendszerében ezért semmiképpen ne „tüntessük” el az igazolatlan hiányzás idejét csúsztatás esetén, tört napi hiányzás (késés) esetén ilyenkor is használjuk a „Munkaidő bontás” speciális műveletet, amellyel kényelmesen meg lehet bontani a munkanapot. Továbbá ne bíráljuk felül a program által kiszámolt „munkaidőkeret túllépési pótlék” idejét sem.

Mi a megoldás akkor, hogy ne érje kár a munkáltatót?

A munka törvénykönyve lehetőséget ad „vagyoni hátrány” megállapítására. Például munkaügyi szabályzatban célszerű előre rögzíteni az igazolatlan hiányzásnál alkalmazandó „pénzbüntetés mérték” számításának módját és indokát ill. minden konkrét esetnél írásban megállapítani az összeget.

Előzze meg Ön is a téves munkaidő nyilvántartásból származó károkat a KREA-SOFT Munkaidő Nyilvántartó rendszerével.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen tőlünk információt!