Milyen előnyökkel jár, ha egy cég úgy dönt, kiszervezi a bérszámfejtéssel kapcsolatos munkálatokat? Erről kérdeztük Vasvári Lászlót a KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. ügyvezetőjét.

Megfelelő szoftveres támogatással egy jó bér, TB-s szakember akár ezer főt is lekezel. Egy kisebb cégnek ezért „luxus” lehet egy jól képzett és a jogszabályokban naprakész kollégát alkalmazniuk.

Ráadásul a munkaerő helyettesítése, az esetleges hónap eleji kiesése, legyen az ok akár egy betegség, bizony komoly fennakadásokat okozhat.

Közismert, hogy Magyarországon milyen jelentős a bérekre rakódó járulékteher, ami komoly anyagi terhet róhat az adott vállalkozásra.

Cégünk története visszanyúlik 1990-re, amikor is egy nagyvállalat számára egyedi fejlesztésként készítettük el a HR alkalmazást. Egy-két évre rá piacképessé tettük a HR rendszert, majd a szolgáltatás beindítása szinte „adta magát”. A számítástechnika ebben az időben vonult be a cégek ügyvitelébe, többek között a bérszámfejtés korábbi kézimunkaigényét is kiváltva.

Bérszámfejtés kiszervezésével időt és pénzt takarít megMegfelelő szoftveres támogatással egy jó bér, TB-s szakember akár ezer főt is lekezel. Egy kisebb cégnek ezért „luxus” lehet egy jól képzett és a jogszabályokban naprakész kollégát alkalmazniuk.
Ráadásul a munkaerő helyettesítése, az esetleges hónap eleji kiesése, legyen az ok akár egy betegség, bizony komoly fennakadásokat okozhat.
Közismert, hogy Magyarországon milyen jelentős a bérekre rakódó járulékteher, ami komoly anyagi terhet róhat az adott vállalkozásra.

A kiszervezés mellett döntő cégnek nem kell erre a tevékenységre irodai munkahelyet, munkakörnyezetet komoly anyagi teher mellett fenntartani számítógéppel, bérszámfejtő szoftverrel. Továbbá a jogszabálykövető szakmai továbbképzésekre sem kell költenie.

Egy lényeges szempont lehet a kiszervezés kontra saját munkavállaló összehasonlításban az, ha egy szolgáltató cég hibázik, a kárt sokkal könnyebb „bevasalni” rajta, mint egy alkalmazotton. Cégünk ráadásul szakmai felelősségbiztosítással csökkenti ennek a kockázatát.

Ez a típusú biztosítás autós hasonlattal élve olyan, mintha “GKFB” biztosítással rendelkeznénk, így az ügyfelünk teljes biztonságban tudhatja magát.

Fontos megemlíteni, hogy a bérszámfejtéshez kapcsolódó adatok érzékeny, rendkívül bizalmas információk.

Így magától értetődik, hogy szerződéseinkben egyértelműen ki van kötve az ügyfél adatainak a szigorúan bizalmas kezelése. Több ügyfelünk kiszervezés melletti döntésében fontos szerepet játszott, hogy ne „házon belül legyen” ez a tevékenység, mert úgy könnyebben hozzájuthatnának a dolgozók a cégvezetés szerint nem kívánt információkhoz.

Elsősorban az 5-300 fős cégeknek érdemes a bérszámfejtés kiszervezését választani. Hiszen ők takarítanak meg a legtöbbet a kiszervezéssel. Az 5 fő alatti vállalkozásoknak csak akkor érdemes, ha a könyvelő cégük nem, vagy nem jó feltételekkel vállalja a számfejtésüket.

Nem mellékes, hogy a könyvelő irodáknak is érdemes minket alvállalkozásban megbíznia, mert teljesen levesszük a vállukról ezt a munkafolyamatot. Közvetlenül tartjuk ugyanis a kapcsolatot a könyvelt cégeikkel.