Adatkezelési nyilatkozat

AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE 

  1. Név: KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. / a továbbiakban Szolgáltató
  2. Székhely: 1138 Budapest, Esztergomi út 58.
  3. Képviselő: Vasvári László
  4. Adószám: 11853125-2-41
  5. E-mail: info@kreasoft.hu

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

 A Szolgáltató általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv..) 5. § bekezdés a) pontja szerint a Felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése, továbbá az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), meghatározott iránymutatások alapján kerül sor.

  1. A Szolgáltató általi adatkezelésre a Felhasználók önkéntes hozzájárulása, valamint a vonatkozó törvény alapján kerülhet sor.
  2. A Felhasználó a hozzájárulását a honlap használatával, a kapcsolati űrlap használatával, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja.
  3. A 16. életévét betöltött kiskorú jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.

 AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA 

  1. A Felhasználó által a regisztráció során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és, annak törléséig tart. Felhasználó bármikor kérheti regisztrációja törlését az info@kreasoft.hu e-mail címre küldött kérelmével. A törlés időpontja a Felhasználó kérelmének (törlési, regisztráció megszüntetési igényének) beérkezésétől számított 8 munkanap.
  2. Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén vagy a Felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén a Szolgáltató jogosult a Felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni.
  1. A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő naplózott adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig, a Honlap böngészése, ill. a munkafolyamat végéig kerülnek tárolásra.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A KEZELT ADATOK KÖRÉNEK MEGHATÁROZÁSA

Kapcsolati űrlap:

A KREA-SOFT Számítástechnikai Kft-vel történő online kapcsolatfelvételt (árajánlat kérése, üzenet küldése) a kapcsolati űrlap kitöltésével kezdeményezheti.

A KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. üzleti szolgáltatásait és weboldalainak szolgáltatásait kizárólag 16 év feletti személyek vehetik igénybe. Miután a kapcsolati űrlap kitöltése önkéntes, Ön az űrlap kitöltésével igazolja, hogy 16 évnél idősebb. A kapcsolati űrlap kitöltése során a felhasználó felelőssége, hogy valós adatokat adjon meg, a KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. ezért felelősséget nem vállal.

A KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. a kapcsolati űrlap kitöltése során az alábbi személyes adatokat gyűjti és használja fel az űrlap kitöltőjével történő kapcsolatfelvétel céljából:

Adat Felhasználói hozzájárulás Adatkezelés célja
Név Kötelező A felhasználó beazonosítása
Cégnév Kötelező A felhasználó beazonosítása
Email cím Kötelező A KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. válaszának egyik lehetséges csatornája

 Az adatkezelés célja:

Az adat kezelésének célja az, hogy a felhasználó kérésére kapcsolatba lépjen vele a KREA-SOFT Számítástechnikai Kft.

ADATBIZTONSÁG 

A Szolgáltató biztosítja a Felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során.

FELHASZNÁLÓI JOGOK ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK 

Tájékoztatáshoz való jog.

Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról.

Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a megjelölt elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók.

Az adatok megőrzésének ideje

A felhasználó az info@kreasoft.hu címre küldött levélben kérheti a kapcsolati űrlapon megadott adatainak törlését, amennyiben az adatkezelés célhoz kötöttsége már nem áll fent. Továbbá az érintett hozzájárulásának visszavonásáig őrizzük meg.

A KREA-SOFT Számítástechnikai Kft. adatkezelőként gondoskodik arról, hogy a kreasoft.hu weboldal használatával összefüggő személyes adatok biztonsága ne sérüljön, intézkedéseket hoz az adatok elvesztése ellen, valamint az illetéktelen hozzáférések megakadályozása érdekében.

Sütik (cookie-k)

Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el.

A sütik általános feladatai:

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, Edge, Explorer, Opera, Safari, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.

A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.
Összegyűjtöttük Önnek, hogy az egyes böngészőkben hogyan kell a sütiket rendszerszinten kikapcsolni. Íme a lista:

Sütik kikapcsolása:

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Társaságunk az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.

Társaságunk nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

A sütik elfogadása nem kötelező, a Társaságunk azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

Cookie Részletek Név és lejárat
Cookie információ Ezt a cookie-t azért használjuk, hogy megjegyezze a felhasználó beállításait a cookikkal kapcsolatban, és ne kérdezzük meg ismét. Cookie Law = 1 év
Rendszer süti Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen
böngészhessék az Adatkezelő weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.
PHPSESSID = amíg a böngésző nyitva van
Google Analytics Google Analytics sütik – Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy adatokat gyűjtsünk arról, hogy a weboldalunk látogatói hogyan használják a weboldalt, például annak az oldalnak az adatai, ahonnan a látogató jött és az, hogy hány alkalommal látogatta meg a látogató a weboldalunkat. Ezt az információt arra használjuk, hogy fejlesszük a weboldalunkat és a szolgáltatásainkat, valamint a felhasználók élményét. A sütik nem azonosítják be Önt személyesen, hanem egy anonim módon gyűjtenek információt, amit a Google Amerikai szervereire továbbítanak és tárolnak, a Google Adatvédelmi gyakorlatainak megfelelően. További információt megtalál a Google Analytics adatvédelmi gyakorlatairól az alábbi oldalon:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245
(Előfordulhat, hogy az oldal csak angol nyelven elérhető.)
__utma = 2 years
__utmb = 30 minutes
__utmc = End of browser session
__utmz = 6 months
__utmv = 2 years
Facebook konverziós pixel A Facebook konverziós pixelt a Facebookon történő hirdetéseink teljesítményének mérésére használjuk. További információt az alábbi oldalon talál:
https://www.facebook.com/policy.php
Számos süti változó lejárati idővel, kérjük olvassa el a Facebook adatvédelmi tájékoztatóját a részletekért.
Facebook pixel A Facebook remarketing cookie-k lehetővé teszik, hogy a weboldalunk látogatói számára a weboldalunk témájához kapcsolódó hirdetéseket jelenítsünk meg a Facebook hirdetési rendszerének segítsétével. Részletes információkat itt talál: https://www.facebook.com/policies/cookies/ Számos süti változó lejárati idővel, kérjük olvassa el a Facebook adatvédelmi tájékoztatóját a részletekért.
Google remarketing A Google remarketing cookie-k lehetővé teszik, hogy a weboldalunk látogatói számára a weboldalunk témájához kapcsolódó hirdetéseket jelenítsünk meg a Google hirdetési rendszerének segítségével, és a felhasználói élmény a lehető legjobb legyen. Részletes információkat itt talál: https://policies.google.com/technologies/types?hl=hu Számos süti változó lejárati idővel, kérjük olvassa el a Google adatvédelmi tájékoztatóját a részletekért.

 

Adatvédelmi nyilatkozatunk 2018. május 25-től hatályos.

Budapest, 2018. május 15.